Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου

"Κυκλάδες-η θάλασσα γύρω μας"

Ημερίδα με θέμα: «Κυκλάδες-η θάλασσα γύρω μας» διοργανώνει σήμερα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου, στο πλαίσιο της Πράξης: «Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα παρουσιάσεων του ΚΠΕ και τις εργασίες της θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και άτομα από την τοπική κοινωνία της Άνδρου.

Τον κύκλο των εισηγήσεων θα ανοίξει η Μαρία Λιβανού, συνεργάτης θαλάσσιων προγραμμάτων WWF Ελλάς, η οποία θα εστιάσει στο «Θαλάσσιο Περιβάλλον». Το θέμα «Οικότοποι & αλιεία στις ελληνικές θάλασσες» θα αναπτύξει ο Θαλάσσιος Βιολόγος της WWF Ελλάς, Γιώργος Παξιμάδης. Στη συνέχεια, η κ. Λιβανού θα παρουσιάσει το θέμα «Θαλάσσια θηλαστικά-οι συγκάτοικοι μας στις ελληνικές θάλασσες». Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «The end of the Line», η Ρούλα Τρίγκου, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας θα μιλήσει για τα «Θαλασσοπούλια», ενώ ο κ. Παξιμάδης θα εστιάσει στις «Θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές». Στις «περιοχές Natura» θα αναφερθεί ο Σπύρος Κοτομάτας, συνεργάτης της WWF Ελλάς, ο οποίος θα κλείσει τον κύκλο με το θέμα «Η νέα πρωτοβουλία-Κυκλάδες Life».

Ετικέτες: