Προβολές στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο

Οι καλύτερες ταινίες της περιόδου 1920-2000

  • Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:02

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Επιλογή από τις καλύτερες ταινίες 1920-2000», στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα προβληθούν αυτή την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, δύο ταινίες από τη δεκαετία του 1960.

Στις 18.00, θα προβληθεί το Γουέστερν «Άγρια Συμμορία» (The Wild Bunch), παραγωγής 1969 και διάρκειας 144'.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Σαμ Πέκινπα και πρωταγωνιστούν οι: Γουίλιαμ Χόλντεν, Έρνεστ Μποργκνάιν, Ρόμπερτ Ράιαν, Μπεν Τζονσον, Έντμοντ Ο'Μπράιαν, Εμίλιο Φερνάντεζ

Υπόθεση:

Οι τελευταίες μέρες μιας συμμορίας παρανόμων στην Αμερική του 1913, η οποία, ύστερα από μια αποτυχημένη ληστεία τραπέζης στο Τέξας, καταφεύγει στο Μεξικό όπου μαίνεται ο Εμφύλιος.

Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της πρώτης ταινίας η δεύτερη προβολή αρχίζει στις 20.30 αντί στις 20.00, όπως συνήθως.

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ (REPULSION)

Η «Αποστροφή» είναι ασπρόμαυρο φιλμ, αγγλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Κατρίν Ντενέβ, Τζον Φρέιζερ, Ιβόν Φουρνό.

Υπόθεση:

Όταν η Έλεν φεύγει με τον εραστή της για γουικέντ, η μικρότερή της αδελφή Κάρολ, που πάσχει από αγοραφοβία και τρέφει έναν ψυχοπαθολογικό τρόμο για το σεξ, κλειδώνεται στο διαμέρισμά της κι αφήνεται να κυριευτεί από νοσηρές φαντασιώσεις, που την οδηγούν μέχρι και το έγκλημα.