23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Συγχορδία εκπλήξεων

  • Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2016 - 06:20

Τον 23Ο χρόνο παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου θα συμπληρώσει φέτος το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, το οποίο έχει κερδίσει επάξια μία θέση ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ της Ελλάδας, χάρη στη μουσική ποιότητά του και το μοναδικό φιλικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το αγαπημένο φεστιβάλ επιστρέφει στην Ερμούπολη στις 25 Ιουλίου, υποσχόμενο στο κοινό του πέντε ημέρες γεμάτες ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, σεμινάρια, διαγωνισμούς, μια μεγάλη ορχήστρα από τους συμμετέχοντες κιθαριστές, πάρτι και πολλά ακόμη δρώμενα.

25 – 29 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε κιθαρίστες κάθε ηλικίας σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους και διερευνά τις εκφράσεις του δημοφιλούς οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Πρόκειται μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό, στο θέατρο, στους δρόμους, στα εστιατόρια, στα καφέ σε κάθε γωνιά της πόλης, όπου θα κρύβεται και από μία έκπληξη.

Το φεστιβάλ προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα. Για το λόγο αυτό, οι διοργανωτές προσκαλούν τους φίλους τους σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής και διακοπών, με τον λαμπερό ήλιο των Κυκλάδων και το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου να αγκαλιάζουν το μεγάλο κιθαριστικό γεγονός του καλοκαιριού.

23οι Κιθαριστικοί Αγώνες

Στο πλαίσιο του 23oυ Φεστιβάλ Κιθάρας θα διεξαχθούν οι "13οι Κιθαριστικοί Αγώνες". Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων και διεξάγεται σε 2 κύκλους, προκριματικό και τελικό.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι Τετάρτη 27 (προκριματικός) και Πέμπτη 28 Ιουλίου (τελικός). Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και ανοικτός στο κοινό. Στόχος του είναι η ανάδειξη νέων μουσικών προσωπικοτήτων, η επιβράβευση του χαρίσματος, της σκηνικής παρουσίας, της σωστής προσπάθειας και προετοιμασίας.

Στους νικητές θα απονεμηθούν βραβεία, αναμνηστικά κύπελλα, κιθάρες, μουσικά βιβλία κ.α. προσφορά των μουσικών οίκων. Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικά διπλώματα.