Ο Κωνσταντίνος Πλούσιος και οι φίλοι του «παντρεύουν» συνθέσεις και διαθέσεις στο Θέατρο Απόλλων

Και στα δικά μας…

Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη μουσική παράσταση «Αλήθεια… στη Σύρο», στοπλαίσιο των 150 χρόνων του Θεάτρου Απόλλων, η παρέα του Κωνσταντίνου Πλούσιου επιστρέφει στη Σύρο για να μας ευχηθεί «Και στα δικά μας».

Σαφώς και δεν πρόκειται για έναν κανονικό γάμο, αλλά ένα «πάντρεμα» σκέψεων, διαθέσεων και δημιουργιών επτά φίλων που αποφάσισαν να τις ταιριάξουν, να τις προσδιορίσουν και να τις μοιραστούν με το κοινό του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2016».

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Βασίλης Προδρόμου (τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα, μπαγλαμάς), Ασπασία Στρατηγού (τραγούδι), Διονύσης Θεοδώσης (κλαρίνο, καβάλ), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά), Κωνσταντίνος Πλούσιος (κιθάρα, μπουζούκι), Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα, μπουζούκι, μπαγλαμάς) και Δημήτρης Σίντος (πιάνο, μπάσο).

Τα νέα δισκογραφικά βήματα της παρέας

Οι επερχόμενοι δίσκοι της Ασπασίας και του Βασίλη ενώνονται με τους αντίστοιχους από το πρόσφατο παρελθόν του Κωνσταντίνου, του Δημήτρη, του Νίκου και του Διονύση, καθώς ο Μιχάλης κρατάει τον παλμό ζωντανό.

Σημειώνεται ότι ο Σερραίος Βασίλης Προδρόμου ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε το καινούριο του τραγούδι «Τα δικά σου τα φιλιά» μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του Alpha: "The music project by Jumping Fish", ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 4 ετών. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών ενώ ταυτόχρονα πήρε μαθήματα λαϊκής κιθάρας και τρίχορδου μπουζουκιού από τους Σταύρο Βασδέκη και Δημήτρη Ψαρρά αντίστοιχα. Ως φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Δ.Π.Θ. δραστηριοποιήθηκε ως μουσικός και τραγουδιστής σε μουσικές σκηνές και συναυλίες γενικά στη βόρεια Ελλάδα.

Τον Δεκέμβρη του 2013 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με την Γλυκερία και τον Μπάμπη Τσέρτο. Η σύμπραξη με την Γλυκερία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ παρουσιάζει τις δικές του μουσικές σε σκηνές εντός κι εκτός Αθηνών, με βασικούς συνοδοιπόρους τον συνθέτη και ακορντεονίστα Dasho Kurti και τον τραγουδοποιό/ πολυ-μουσικό Δημήτρη Σίντο.

Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία, ο Μανώλης Λιδάκης και η Μελίνα Κανά, ενώ βρίσκεται στα «σκαριά» ο πρώτος προσωπικός δίσκος του.

Η Ασπασία Στρατηγού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι και από το 2004 άρχισε να ξεχωρίζει συνεργαζόμενη με τον διακεκριμένο ερευνητή Παναγιώτη Κουνάδη σε εκδηλώσεις με θέμα το ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι. Παράλληλα συμμετείχε με το δεξιοτέχνη βιολιστή Γιάννη Ζευγώλη στο σχήμα Βορριάδες, στο συγκρότημα Cramma με τον βιρτουόζο ακορντεονίστα Dasho Kurti, με τον σολίστα Θανάση Πολυκανδριώτη σε περιοδείες του καθώς και την περίφημη ορχήστρα Εστουδιαντίνα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Τέλος, αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδα του Γιώργου Νταλάρα, τον οποίο συντροφεύει σε κορυφαίες παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Κ. Πλούσιος: «Εξελισσόμαστε και το γιορτάζουμε»

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο εμπνευστής αυτής της μουσικής συνύπαρξης Κωνσταντίνος Πλούσιος μιλάει για το νέο «χτύπημα» τα παρέας του στην αγαπημένη του Σύρο. «Το «Και στα δικά μας» αποτελεί συνέχεια της παράστασης που είχαμε κάνει πριν από δύο χρόνια πάλι στο Θέατρο Απόλλων η οποία μάλιστα είχε ηχογραφηθεί. Τότε είχαμε έρθει με μια ομάδα μουσικών όπου παίζαμε κυρίως συνθέσεις νέων δημιουργών. Πάνω στην ίδια ιδέα βασίζεται και η φετινή παράσταση με τραγούδια που έχουν εξελιχθεί άλλα και νέες συνθέσεις δικές μας». Όπως εξηγεί, πρωτοβουλίες όπως αυτή, που τυγχάνει της θερμής υποστήριξης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει το έργο νέων δημιουργών, οι οποίοι παντρεύουν επί σκηνής το πάθος και την αγάπη τους για τη μουσική, ταξιδεύοντάς μας σε νέους μελωδικούς κόσμους.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21:00.