Ο μαγικός κόσμος του Καρυοθραύστη στη Σύρο

  • Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 19 Δεκ. 2016 - 7:53

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στο Θέατρο Απόλλων, θα μας μεταφέρουν μέσα από τη χριστουγεννιάτικη τους γιορτή, στον μαγικό κόσμο του Καρυοθραύστη, την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, όπου τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα.

Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή γερμανική πόλη. Έναν κινούμενο στρατιώτη… που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά, ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Ο Πρίγκιπας ζητάει από την Κλάρα να την πάει στο παλάτι του. Έτσι, αρχίζει ένα μαγικό ταξίδι προς τη χώρα της Φαντασίας γεμάτο περιπέτειες…!

Είσοδος ελεύθερη