Ζωγραφισμένα χαμόγελα στην παράσταση του ΟΦΤΣΣ "Χάθηκε ο Φώτης. ΣΤΟΠ"

  • Τρίτη, 21 Απριλίου, 2015 - 19:06

Το Σάββατο 18/04/2015 ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου σε συνεργασία με την Εν.Το.Πο Σύρο, παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο οικολογικής συνείδησης για παιδιά στην αίθουσα της Πινακοθήκης Κυκλάδων.

Το θεατρικό δρώμενο βασιζόταν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ζώων που ζουν μέσα και έξω από αυτό. Τονίζονταν οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τον ανθρώπινο παράγοντα καθώς και οι συνέπειες αυτών. Το θεατρικό δρώμενο ήταν διαδραστικό καθώς συμμετείχαν ενεργά τα παιδιά κατά τη διάρκεια του και στόχος του ήταν η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Το δρώμενο παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα, όπου τα περισσότερα από αυτά ήταν παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2014, όπου συστάθηκαν δύο ομάδες εθελοντών από μέλη του ομίλου μας για την προετοιμασία αυτού του δρώμενου. Στην πρώτη ομάδα, τη θεατρική, συμμετείχαν οχτώ μέλη του ομίλου τα οποία αρχικά έπρεπε να διαμορφώσουν την πλοκή και να γράψουν τα κείμενα. Για το λόγο αυτό επισκέφτηκαν την Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου όπου μετά από τη συζήτηση που είχαν με τα παιδιά πήραν πολύτιμα στοιχεία της υπόθεσης. Στη συνέχεια κάθε μέλος της ομάδας συνέθεσε τον ήρωα που θα ενσαρκωνόταν και ξεκίνησε η συγγραφή των κειμένων. Η ομάδα εργάστηκε ακούραστα και μεθοδικά, προσφέροντας ο καθένας τη γνώση του και τις δεξιότητές του. Η δεύτερη ομάδα ήταν αυτή των σκηνικών και αποτελούνταν από οχτώ άτομα του ομίλου. Η ομάδα αυτή κατασκεύασε τα σκηνικά, τα μετέφερε και τα έστησε για την παράσταση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και των δύο ομάδων είχε η Ματσούκα Γεωργία από την Εν.Το.Πο Σύρο η οποία ήταν υπεύθυνη και για τη μουσική επιμέλεια. Το φωτισμό συντόνιζε μέλος του ομίλου μας.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν και διασκέδασαν με την παράσταση, φεύγοντας με τα χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα καταστήματα «Ποικιλοπωλείον» και «Εποχές» για την παραχώρηση μέρους των σκηνικών, τις κυρίες Κάιλα Ρίτα, Daniela Lacuri και Γεωργία Βουτσίνου για την κατασκευή κουστουμιών και την Θαλασσινού Αγνή για το μακιγιάζ των ηθοποιών. Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας «Κοινή Γνώμη» για τη δημοσιογραφική κάλυψη, «Prisma Audiovisual Studio» για τη βιντεοσκόπηση, το φωτογράφο Ρηγούτσο Γιώργο για την παραχώρηση φωτογραφίας της αφίσας, το Εργαστήρι Φωτογραφίας «Εστίαση» για τη δημιουργία της αφίσας και το «Vector Press» για την κατασκευή banner.