Ο Φοίνικας επικράτησε με 3-1 σετ του Ηρακλή και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος

Σήκωσέ το… το τιμημένο

Ο Φοίνικας επικράτησε χθες το απόγευμα με 3-1 σετ (25-15, 19-25, 25-16, 25-18) επί του  Ηρακλή και πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, που διεξάγεται στο  Ρέθυμνο. Οι Συριανοί μετά την αλλαγή προπονητή (σ.σ. έφυγε ο Χρήστος Πάτρας και ήρθε ο Δημήτρης Ανδρέπουλος), έδειξαν ένα καλύτερο πρόσωπο και πήραν άνετα τη νίκη-πρόκριση, που τους χάρισε μία θέση στον τελικό του θεσμού. Το «Πειρατικό» είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που σημειώνει κάτι τέτοιο και όλοι θέλουν να γιορτάσουν την πρόκριση αυτή με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Απέναντί του σήμερα στον τελικό θα βρει τον Ολυμπιακό, όπου επικράτησε εύκολα του Παμβοχαϊκού με 3-0 σετ. Ο τελικός θα διεξαχθεί σήμερα στις 16:00 το απόγευμα και έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από τη συχνότητα της  NOVA. 

"Είναι… ναυμαχία με τον Ολυμπιακό"

“Είμαι ευτυχισμένος! Είναι η τρίτη μου φορά σε τελικό και είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε καλύτερη τακτική με υψηλά ποσοστά στην επίθεση και το μπλοκ”, είπε για τον ημιτελικό κόντρα στον Ηρακλή, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Ο νέος τεχνικός του Φοίνικα συνέχυσε: “Μέσα σε δυο-τρεις μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά, είναι δίκωπο μαχαίρι. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά, είχαν τη θέληση και παρότι πέρασαν δύσκολες μέρες, έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος”. Όσο για τον τελικό κόντρα στους «ερυθρόλευκους», σχολίασε: “Είναι… ναυμαχία με τον Ολυμπιακό, είναι ένα τελικός. Να μιλήσουμε για κούπα απέναντι στον Ολυμπιακό; Για να φτάσουμε σε κούπες δεν είναι εύκολο πράγμα. Οι κούπες θέλουν τον χρόνο τους. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε το καλύτερο”.