Επιστολή Στυλιανού Τρουμπετάκη

Εδώ Μάννα, Εδώ Αζόλιμνο

  • Τρίτη, 28 Μαΐου, 2013 - 12:59

Επιτέλους, κάποιος από τον κεντρικό Δήμο, φαίνεται να κοιτάει με το ένα μάτι και την κοινότητά μου.

Έπειτα από κάποια παράπονά μου ως ανεξάρτητος και όχι σαν φίλα προσκείμενος στην παράταξη του κυρίου Πάπιτση να έρθει και προς την κοινότητα Μάννα ώστε και να αφουγκραστεί τα αιτήματά μας αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης προς τον κεντρικό Δήμο, μιας και έχω απομείνει εντελώς μόνος και όπως καταλαβαίνεται δεν τυγχάνω γνωστοποίησης των κινήσεων και των αγόνων που κάνω μιας και τα συμβούλια στην Κοινότητα γίνονται μακριά από τα φώτα των Μ.Μ.Ε. ( υπαιτιότητα του προέδρου και όχι των δημοσιογράφων), αμέσως ο κύριος Πάπιτσης (η αλήθεια να λέγεται, το είχε στα σχέδια εξορμήσεώς του, απλώς το επίσπευσε) συνοδευόμενος από τις κυρίες Δαλεζίου Θηρεσία(Τερέζα)-Ελισσάβετ, Πρίντεζη Αγγελική και Μυτιληναίου Ειρήνη και τους κυρίους Πρίντεζη Βεντούρη, Λούβαρη Ιωάννη και Ρηγούτσο Ιωσήφ, ήρθαν στην Αζόλιμνο και άκουσαν τα χρόνια παράπονα των επιχειρηματιών της κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μάννα.

Κατεγράφησαν τα όποια προβλήματα, ταξινομήθηκαν και σε δεύτερη φάση βρεθήκαμε σε προσωπική επαφή με τον κύριο Βελισαρίου Ευστάθιο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για να αποσπάσουμε την τοποθέτησή του πάνω στο τεραστίας ζωτικής ανάγκης έργο για την περιοχή, που ναι μεν ονοματίζετε ως «Ανάπλαση Αζολίμνου», αλλά έχει ξεπεράσει και αυτό του γεφυριού της Άρτας. Τουλάχιστον στην Άρτα έφτιαχναν κάτι και μετά το γκρέμιζαν.

Ευτυχώς ο κύριος Βελισαρίου, καταλαβαίνοντας την αγωνία των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων που χρόνια τώρα οραματίζονται μία ανθρώπινη παραλία, αμέσως δεσμεύτηκε ότι την προσεχή Τετάρτη θα αποδεσμεύσει σημαντικό χρηματικό ποσόν, το οποίον θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για το πρώτο θετικό βήμα προς την «Ανάπλαση της Αζολίμνου» που είναι η εκπλήρωση τεχνικής μελέτης και στην συνέχεια κατάθεσή της ώστε να πάρει την απαραίτητη και απαιτούμενη χρηματοδότηση αφού βέβαια ωριμάσει.

Εδώ πρέπει να καταγγείλω τον κεντρικό Δήμο και συγκεκριμένα τον κύριο Δεκαβάλα Ιωάννη και τον κύριο Αλμπανόπουλο Νικόλαο, οι οποίοι από το 2011 περιέπαιζαν και τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους αλλά και εμάς τους αιρετούς στην Κοινότητα, βέβαια με την ανοχή του τοπικού προέδρου κυρίου Βακόνδιου Μάριου.

Και εξηγούμαι.

 Στις 09 Νοεμβρίου του 2011, ναι καλά το διαβάζετε δεν έχω κάνει λάθος, ο χωρικός μας αντιδήμαρχος, μας υποσχέθηκε ότι σε τρεις (3) μήνες η μελέτη θα είναι έτοιμη από τους Τεχνικούς μελετητές του Δήμου και σε έξι (6) μήνες θα είναι το έργο υλοποιήσιμο. Άντε με κάτι μικροκαθυστερήσεις (από αυτές που οι εργολάβοι τις λένε ανθρώπινες) σε ενάμιση (1 ½) έτος η ανάπλαση θα ήταν από όνειρο πραγματικότητα.

Το όνειρο όμως, παρέμεινε.

Τον ξανακαλούμε στις 30 Απριλίου του 2012 (σκόπιμα δεν τον καλέσαμε την 1η Απριλίου για να μην μας γελάσει). Αυτήν την φορά το έκανε ποιο επίσημο αφού ήταν πλαισιωμένος και από τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου τον κύριο Μπούσια Σωτήριο (εγώ προσωπικά αυτόν τον είδα ως σωτήρα, διότι όποτε ζητούσα οποιαδήποτε διευκρίνιση για δύσπεπτες εργασίες που είτε γίνονταν ενώ δεν έπρεπε ή δεν γίνονταν ενώ έπρεπε, τι να σας πω… πάντα με έσωζε).

Δήλωση του κυρίου αντιδημάρχου: Για να μην σκορπίσουμε 30.000,00ευρώ για την μελέτη, θα μας την κάνει δωρεάν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Βέβαια δεν είναι δική μας δουλειά… είναι του Λιμενικού Ταμείου. Τέλος πάντων, τον Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη.

Έλα που πάνω στον ενθουσιασμό μας δεν ρωτήσαμε την χρονιά!!! Καλά να πάθουμε.

Πιστεύω ότι τώρα το νερό πρέπει να μπήκε στο αυλάκι. Και το λέω αυτό, διότι κύριοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, φτάνει πια. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ανάπτυξη πρέπει να ξεπεράσει τα σύνορα του Ηρώων.

Στυλιανός Τρουμπετάκης

δημοτικός κοινοτικός σύμβουλος Μάννα.

Διαβάστε ακόμα