Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Νεωρίου

Η ανακοίνωση του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου

Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Νεωρίου σε μία προσπάθεια διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους.

Με φόντο τις οικονομικές εκκρεμότητες που διατηρεί το ναυπηγείο απέναντί τους, δεδομένης της συνεχούς ροής εργασιών, σήμερα νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Νεωρίου, όπου και παραμένουν.

Αναλυτική αναφορά για τις εξελίξεις μπορείτε να διαβάσετε στο σημερινό άρθρο της “Κοινής Γνώμης”. Πατήστε εδώ.  

Εκ μέρους του Σωματείου των εργαζομένων εξεδόθη πριν από λίγα λεπτά η σχετική ανακοίνωση:

"Καθημερινά και με τον αμφιθεατρικό τρόπο που είναι χτισμένη η πατρίδα μας, η Σύρος όλοι γινόμαστε μάρτυρες της κίνησης πλοίων στο λιμάνι μας .

Η διοίκηση του Ναυπηγείου μας ενημέρωσε με ανακοίνωση της την 17/04/2015 ότι έσοδα από τα πλοία που μπαινοβγαίνουν στο ναυπηγείο φθάνουν μόνο για να πληρωθούν οι ανελαστικές δαπάνες του ναυπηγείου και εάν περισσέψει κάτι θα πληρώσει και εμάς τους εργαζομένους , που αυτήν την στιγμή μας οφείλει μισθούς 4 μηνών και συμβατικές υποχρεώσεις προηγουμένων ετών που φθάνουν το ύψος σχεδόν των 2000 € στον καθένα μας .

Με γνώμονα αυτές τις δηλώσεις έγινε γενική συνέλευση στις 17/4 στο Ναυπηγείο και αποφασίστηκε με ποσοστό 82,7% μέσα σε μυστική ψηφοφορία να απέχουμε από την εργασία μας από σήμερα και μέχρι να καταβληθούν τα μισά τουλάχιστον από τα οφειλόμενα και εφόσον καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να αποφασιστεί και συμφωνηθεί το μέλλον των πληρωμών μας και γενικότερα του ναυπηγείου με νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ήρθε η ώρα όλοι να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις , ώστε να λειτουργήσει σωστά το καμάρι του νησιού μας ,το Νεώριο ,που έχει απασχολήσει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες Συριανούς εργαζομένους ,και έχει ρίξει στην αγορά της Σύρου, εκατομμύρια ευρώ .

Τα προβλήματα του Νεωρίου είναι πολλά ,τα ακούμε τα βλέπουμε ,και πιστεύουμε ότι υπάρχουν λύσεις εάν υπάρχει θέληση .

Ζητούμε την συμπαράσταση σας στον αγώνα μας και ένα μεγάλο συγνώμη για την τυχόν αναστάτωση που μπορεί να επιφέρουμε ".