Τα οικονομικά των Ν.Π. των Δήμων ζητά το ΥΠ.ΕΣ.

Η αποστολή των τριμηνιαίων οικονομικών στοιχείων των Νομικών Προσώπων τους, έως την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, ζητά με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών από τους δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο εκδόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, έχοντας υπόψιν την σχετική νομοθεσία περί υποβολής οικονομικών στοιχείων στις βάσεις δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων» και «Οικονομικά στοιχεία περιφερειών» του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέχεια σχετικού εγγράφου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και στο πλαίσιο της υποχρέωσης της χώρας για αποστολή τριμηνιαίων οικονομικών στοιχείων, το ΥΠ.ΕΣ. καλεί τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να ενημερώσουν άμεσα τους υπεύθυνους υπαλλήλους, είτε των νομικών προσώπων, είτε των ίδιων των δήμων, στις περιπτώσεις που αποστέλλουν στοιχεία για τα νομικά τους πρόσωπα, για την υποβολή των στοιχείων στη βάση δεδομένων.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, κατά τη διαδικασία υποβολής, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί:

- Στην ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που αφορούν τα Διαθέσιμα, τα Δάνεια και τις Υποχρεώσεις.

- Στην κατηγορία «Υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης», στην οποία καταγράφονται το σύνολο των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων απλήρωτων υποχρεώσεων του Φορέα προς φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης, είτε υπάρχει διακανονισμός /ρύθμιση της ̟πληρωμής σε δόσεις, είτε όχι και τέλος

- Στη μη συμπλήρωση αρνητικών μεγεθών (αριθμών)

Ετικέτες: