Σε γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης μετατρέπεται το ΙΚΑ Μήλου

Στο ίδιο έργο θεατές

Σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, μετατρέπεται το ΙΚΑ Μήλου, όπως ακριβώς γίνεται και σε πολλά νησιά, όπου διαλύονται οι δομές.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά κανείς από τους υπεύθυνους δεν είπε ότι το συγκεκριμένο γραφείο θα λειτουργεί απλά ως διεκπεραιωτής γραφικής εργασίας, αφού την ουσιαστική αρμοδιότητα θα την έχει το ΙΚΑ Σαντορίνης, αρμόδιο μετά το κλείσιμο του ΙΚΑ Μήλου.

Εντωμεταξύ, κοινό μέτωπο κατά του διοικητή του ΙΚΑ συγκροτούν οι Δήμαρχοι των νησιών Σίφνου, Κιμώλου και Μήλου ενάντια στην απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ του νησιού.

Έντονη η ανησυχία

Την τύχη της Εφορίας ακολουθεί και το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Μήλο. Στο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος κ. Δαμουλάκης έμεσα αλλά σαφώς, δήλωσε την ανησυχία του για την τύχη του ΙΚΑ μετά την απόφαση του διοικητή κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου να μεταφερθούν βασικές λειτουργίες του στη Σαντορίνη και στην Νάξο.Ο κ. Δαμουλάκης επισήμανε τον κίνδυνο εφόσον δεν υπάρχει έγραφη ανάκληση της απόφασης του διοικητή του ΙΚΑ, παρά μόνο ένα δελτίο τύπου το οποίο αναφέρεται στην δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Δαμουλάκης υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για να παραμείνει το ΙΚΑ στο νησί και αναφέρθηκε σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση για το θέμα της μεταφοράς του ΙΚΑ.

Από την άλλη πλευρά η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε απάντηση σχολίων και διαμαρτυριών που αφορούν την αναστολή λειτουργίας υφιστάμενων υποκαταστημάτων και παραρτημάτων του Ιδρύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, σε καμία γεωγραφική περιοχή σε όλη την Ελλάδα οι οργανωτικές αλλαγές που υλοποιεί η Διοίκηση του Ιδρύματος δεν διαφοροποιούν τους όρους εξυπηρέτησης τόσο των ασφαλισμένων όσο και των εργοδοτών στις συγκεκριμένες περιοχές. Αντίθετα μάλιστα, αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και κυρίως στη βελτίωση του χρόνου απόδοσης των συντάξεων.
Οι οργανωτικές αλλαγές που συντελούνται αφορούν το μετασχηματισμό περιορισμένων σε αριθμό υποκαταστημάτων και όλων των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη νέα οργανωτική δομή των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία στο σύνολό τους συνεχίζουν τη λειτουργία τους στις ίδιες ακριβώς περιοχές και κυρίως σε όλα τα νησιά της χώρας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες.
Τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης στεγάζονται είτε σε χώρους που παραχωρούν οι Δήμοι είτε σε ενοικιαζόμενους χώρους στις περιπτώσεις που οι Δήμοι στερούνται κατάλληλων χώρων στέγασης.
Η στελέχωση των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιείται με υπαλλήλους που υπηρετούν στις μετασχηματιζόμενες μονάδες λαμβάνοντας υπόψη την εντοπιότητα και την οικογενειακή τους κατάσταση.
Κατά το μετασχηματισμό των προαναφερόμενων δομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λαμβάνεται πρόνοια για τη μη διακοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ετικέτες: