Τρεις “μονομάχοι” για το Δήμο Αντιπάρου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Εκλογική μάχη

Γ. Λεβαντάκης, Τ. Φαρούπος και Ι. Παντελάκης θέτουν υποψηφιότητα

Σε υψηλή “θερμοκρασία” αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Δήμο Αντιπάρου αφού για την πορεία του μικρού νησιού πρόκειται να “μονομαχήσουν” τρεις συνδυασμοί στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Γιάννης Λεβεντάκης με την παράταξη “Ανάπτυξη, Ενότητα, Δημιουργία” δηλώνει εκ νέου το “παρών” υποστηρίζοντας πως η νέα θητεία, “αν τον τιμήσουν οι Αντιπαριώτες” θα αποτελέσει “τη συνέχεια για τα σημαντικά έργα” που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή και τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν στο νησί, επισημαίνοντας πως “μπορεί η κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο για την Αυτοδιοίκηση να είναι ρευστή”, ωστόσο, ήδη την πρώτη τριετία “τέθηκαν τα θεμέλια” για μία σταθερή και ασφαλής μελλοντική πορεία.

Τον Δήμο Αντιπάρου βέβαια, διεκδικεί και ο νέος συνδυασμός “Αναγέννηση Αντιπάρου” με επικεφαλής τον Τάσο Φαρούπο, έχοντας υποδεχθεί στους “κόλπους” του την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ο ίδιος, προέβη σε δηλώσεις για την υποψηφιότητά του, επισημαίνοντας πως, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη, “ο Δήμος να αποκτήσει μία διαφανή και δημοκρατική λειτουργία”.

Αξίζει να υπογραμμισθεί, πως στην προεκλογική σκηνή δίνει το “παρών” και η νυν ελάσσων μειοψηφία του Δήμου Αντιπάρου, με επικεφαλής τον Ιωάννη Παντελάκη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, τόνισε ότι ο συνδυασμός του θα θέσει υποψηφιότητα, οι λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές από ημέρα σε ημέρα, αφού οριστικοποιηθούν όμως οι αποφάσεις.

Η Αντίπαρος στηρίζεται στις δυνάμεις της

“Σκοπός που θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος για την Αντίπαρο με το συνδυασμό “Ανάπτυξη, Ενότητα, Δημιουργία” είναι για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που έχουμε ξεκινήσει για το νησί”, υπογράμμισε ο Γιάννης Λεβεντάκης, απαριθμώντας στη συνέχεια μερικά από αυτά. “Τα σημαντικότερα είναι το έργο αποχέτευσης και το έργο του βιολογικού, οι δύο μεγάλες αφαλατώσεις, η ανακύκλωση και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ καθώς και ένα μεγάλο project που έχουμε για τη μαρίνα και τον λιμένα της Αντιπάρου”.

Κληθείς ο δήμαρχος να μιλήσει για το αν στην εν λόγω θετική απόφασή του, συνυπολογίζει το γεγονός πως τα δεδομένα για το θεσμό της Α΄ Βαθμιας Αυτοδιοίκησης αλλάζουν άρδην και διαμορφώνεται μία νέα σκληρή οικονομικά πραγματικότητα, τόνισε, “Σαν σημερινή διοίκηση του νησιού δε μας τρομάζει καθόλου και το υποστηρίζω τόσο αυθόρμητα καθώς από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε να διοικούμε το νησί, το ζήτημα που θέσαμε σε προτεραιότητα ήταν το αυτοδιοίκητο του νησιού μας”, εξηγώντας ακολούθως, πως το ζητούμενο είναι “με τους πόρους που έχει η Αντίπαρος να μπορεί να ζει και να πορεύεται”. Ο κ. Λεβεντάκης, κρίνει πως “πλέον έχουμε βάλει τις βάσεις γι αυτό χωρίς να περιμένουμε πολλά πράγματα από την κεντρική διοίκηση”, επισημαίνοντας πως αυτός θα είναι και ο άξονας σύμφωνα με τον οποίο η παράταξή του θα συνεχίζει να πορεύεται. Στόχος για την επόμενη θητεία, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος “αν ο Αντιπαριώτης μας εμπιστευθεί και την επόμενη πενταετία είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέους πόλους οικονομικούς, όπως για παράδειγμα η ενέργεια”.

“Πιο ευέλικτος ο Δήμος”

Κληθείς να αξιολογήσει ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που σε έναν Δήμο με δεδομένη την οικονομική κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται στο παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να προκαλέσει λειτουργικά προβλήματα, ο κ. Λεβεντάκης, σημείωσε, “Θεωρώ ότι αν ένας Δήμος είναι χρεωμένος θα δημιουργηθεί πρόβλημα αφού είναι πράγματι ρευστή η κατάσταση”, συμπληρώνοντας επιπλέον, ότι ένας άνθρωπος για να οδηγηθεί στην απόφαση να ασχοληθεί ενεργά και στην πρώτη γραμμή με τα κοινά, “θα πρέπει να έχει μεράκι”, αφού “ένας δήμαρχος δεν μπορεί να πει ότι θα ζήσει την οικογένειά του με τα χρήματα που λαμβάνει λόγω της θέσης του”.

Ο ίδιος αξιολογώντας μάλιστα με ένα σύντομο σχόλιο την πρώτη καλλικρατική θητεία του, τόνισε ότι, “προσπαθήσαμε και θέσαμε τα θεμέλια για να λειτουργήσουμε ως Δήμος”, συμπληρώνοντας ακόμη πως, για το νησί έχει καταγραφεί ένα βήμα θετικό από τη στιγμή που έγινε Δήμος, καθώς απολαμβάνει μεγαλύτερη ευελιξία σε επίπεδο λήψης αποφάσεων και πραγματοποίησης συγκεκριμένων κινήσεων. “Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αντιπάρου, μπορεί να είναι μικρός αλλά είναι πιο ευέλικτος, παρά το ότι δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε πως ο συνδυασμός του θα διατηρήσει σε πρώτη προτεραιότητα τον Τουρισμό, λέγοντας πως στο νησί πραγματοποιείται μία έντονη δραστηριότητα, σε βαθμό που ενισχύεται σημαντικά η τοπική οικονομία. “Οι υποδομές που γίνονται αυτή τη στιγμή στο νησί είναι φοβερά αναγκαίες και πραγματοποιούνται για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον Τουρισμό”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

“Κανένα χρίσμα για έναν δημοκρατικό Δήμο”

Ο νέος συνδυασμός “Αναγέννηση Αντιπάρου”, με επικεφαλής τον Τάσο Φαρούπο συστήνεται ως μία “ανεξάρτητη και ακομμάτιστη κίνηση” που πρόκειται να αναμετρηθεί στην επόμενη εκλογική διαδικασία του Μαΐου, διεκδικώντας το Δήμο Αντιπάρου. Μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Φαρούπος, αναφέρθηκε στο στόχο των μελών, λέγοντας πως, “Σκοπός είναι να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί”, ασκώντας έμμεσα κριτική προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή, για την οποία άφησε να εννοηθεί πως συνέδραμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός κλίματος ριζικά διαφορετικό από ό,τι ο νέος συνδυασμός φιλοδοξεί να “οικοδομήσει”. “Στο νησί επικρατεί η αδιαφάνεια, η μη εξυπηρέτηση του πολίτη, η κακοδιαχείριση και γενικά η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών”, τόνισε, λέγοντας ότι το συνδυασμό απαρτίζουν “νέοι άνθρωποι, επιτυχημένοι στην επαγγελματική ζωή τους”, πολλοί εκ των οποίων “έχουν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά είτε μέσα από Συλλόγους, είτε μέσα από την πρώην κοινότητα και τον Δήμο” και οι οποίοι “δε θέλησαν να φέρουν κανένα χρίσμα”.

Κληθείς ο επικεφαλής της “Αναγέννησης Αντιπάρου” να μιλήσει για τις προτεραιότητες που θα έχει στο πρόγραμμά της η νέα κίνηση, επεσήμανε πως, “πρώτιστο μέλημα για εμάς είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη”. Επεξηγώντας την εν λόγω θέση μάλιστα, υπογράμμισε ότι, “θέλουμε να πραγματοποιούμε ανοιχτά συμβούλια, να κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις και να κάνουμε τον δημότη συμμέτοχο στις προσπάθειες μας αν εκλεγούμε”, τονίζοντας ότι, “μία δημοκρατικότερη λειτουργία του Δήμου είναι ο επιθυμητός στόχος”.

Παραχωρώντας τη γνώμη του για την οικονομική πίεση που ασκείται στους Δήμους πλέον αλλά και για τον εισπρακτικό ρόλο που ενδεχομένως σταδιακά να αποκτήσουν οι ΟΤΑ, ο κ. Φαρούπος υποστήριξε, “δεν με τρομάζει αυτό το γεγονός καθώς ο Δήμος Αντιπάρου έχει αρκετά έσοδα και με μία σωστή διαχείριση των χρημάτων θα μπορέσουμε να κάνουμε πάρα πολλά για το νησί μας”.

Κλείνοντας τον κύκλο των δηλώσεών του, ο ίδιος επεσήμανε ότι “στο νησί δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα” εκτός από “μικρά έργα που τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν με προεκλογικό τόνο, εκτός του έργου της αποχέτευσης που ήταν δρομολογημένο”, λέγοντας ακόμη, ότι, σκοπός του συνδυασμού είναι να θέσει “τέλος στην απραξία”.

Ετικέτες: