Παρέμβαση του Π. Κροντηρά για τις αποσπάσεις των υπαλλήλων των υπό αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ

“Δυσεπίλυτος γρίφος”

Ζητά “άμεσα νομοθετική ρύθμιση” για να εξέλθουν “του καθεστώτος ομηρίας”

Να συμβάλουν στην προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα “λύσουν” τα χέρια των υπό “ομηρία” αποσπασμένων υπαλλήλων των υπό αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ, ζητά με γραπτή επιστολή του ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς από τους τρεις βουλευτές του νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ο κος Κροντηράς τονίζει ότι “μία απλή νομοθετική και επιβεβλημένη ρύθμιση”, η οποία έχει ζητηθεί εδώ και μήνες από το αρμόδιο υπουργείο, εξακολουθεί να αποτελεί “δυσεπίλυτο γρίφο” για τους ιθύνοντες, από τους οποίους αιτείται άμεσες ενέργειες ώστε να πάρουν “ανάσα” οι ήδη αποσπασμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι εκτός των άλλων όπως προσθέτει, “είναι απλήρωτοι”.

Σημειώνεται πως η επιστολή απευθύνεται προς τους Γιάννη Βρούτση, Νίκο Συρμαλένιο και Παναγιώτη Ρήγα.

“Καταργήθηκαν υπηρεσίες, μένουν απλήρωτοι”

Ο κ. Κροντηράς, σε συνέχεια των ήδη απεσταλμένων εγγράφων, υπενθυμίζει προς τους αποδέκτες της επιστολής του, ότι, “Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι μια απλή νομοθετική παρέμβαση, ηθικά και νομικά επιβεβλημένη, εξακολουθεί να αποτελεί έναν “δυσεπίλυτο γρίφο” για τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων!... Τις ίδιες υπηρεσίες που εξακολουθούν να διενεργούν αποσπάσεις με κατηργημένες από το 2007 διατάξεις, παρά τις περί του αντιθέτου αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου...”. Εξηγεί δε, πως, “Ήδη έχουμε ενημερωθεί για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να καλύψει το νομοθετικό κενό στις αποσπάσεις των υπαλλήλων υπουργείων σε Ο.Τ.Α. (άρθρο 30 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου “Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών”), όμως η διατυπωθείσα διάταξη δεν καλύπτει τους ήδη αποσπασμένους ή σε διαδικασία απόσπασης υπαλλήλους” αφού σύμφωνα με όσα εξηγεί, “προβλέπει νέα διαδικασία απόσπασης, σύμφωνα με το άρθρο 73 § 5 του Ν.3584/2007 (σύμφωνες γνώμες υπηρεσιακών συμβουλίων), δηλαδή οι υπάλληλοι θα πρέπει να ανακαλέσουν τις αποσπάσεις τους και να κινήσουν τη σχετική διαδικασία από την αρχή (πόσο πιο παράλογο μπορεί να γίνει το κράτος μας δηλαδή;). Επίσης, δεν ρυθμίζεται πουθενά η αναδρομικότητα της ισχύος των συντελεσμένων αποσπάσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή των δεδουλευμένων και νόμιμων αποδοχών τους, χωρίς να τους υποχρεώσουμε να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια”.

Ο δήμαρχος Τήνου, επισημαίνει πως, “Τους έχουμε ήδη ταλαιπωρήσει καταργώντας τις υπηρεσίες τους και αφήνοντάς τους απλήρωτους για μήνες” υπογραμμίζοντας ότι, πρέπει “επιτέλους να δώσουμε μια λύση που αρμόζει στον πολιτισμό μας και στην ηθική μας”, η οποία όπως προσθέτει, επιβάλλει, “την άμεση – εδώ και τώρα – νομοθετική ρύθμιση του θέματος, προκειμένου να απεμπλακούν οι δύσμοιροι υπάλληλοι από το καθεστώς ομηρίας στο οποίο τους έχετε οδηγήσει με ευθύνη σας”.

Ετικέτες: