Εντατικές οι εργασίες συντήρησης των παραδοσιακών οδοστρωμάτων στην Ερμούπολη

Το "λίφτινγκ" συνεχίζεται

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών παραδοσιακών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ερμούπολης, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του τρέχοντος έτους με μικρές παρεμβάσεις στον γρανίτη της Οδού Θερμοπυλών και Φολεγάνδρου για να επεκταθούν σταδιακά σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης.

Ένα μήνα μετά τις εργασίες σε τμήμα της οδού Ερμού για την αποκατάσταση των μαρμάρινων πλακών του οδοστρώματος, από τη συμβολή της οδού Πρωτοπαπαδάκη με την Ελευθερίου Βενιζέλου έως την Ακτή Εθνικής Αντίστασης, το συνεργείο επέστρεψε στο σημείο για περισσότερες παρεμβάσεις, αυτή τη φορά λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Μιαούλη.

Το έργο επαναλαμβάνεται ετησίως σε διάφορα σημεία της πόλης, στα οποία έχουν παρατηρηθεί φθορές στο λιθόστρωμα, με συχνότερη την αποκόλληση μαρμάρινων πλακών από το δρόμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εργασίες μπροστά στο Θέατρο “Απόλλων”, ένα πολυσύχναστο επίσης σημείο στην Ερμούπολη τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Στόχος των έργων είναι η αντικατάσταση των υπαρχουσών πλακών και η βελτίωση του υποστρώματος.

Αυτή τη φορά, οι εργασίες αφορούσαν μόνο το δεξί τμήμα της οδού Ερμού, με αποτέλεσμα η άνοδος και η κάθοδος των διερχόμενων οχημάτων να γίνεται αποκλειστικά από την αριστερή πλευρά, με την απαραίτητη επίβλεψη των υπευθύνων του έργου.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής με την κίνηση στο δρόμο να είναι ιδιαίτερη αυξημένη, λόγω του καλού καιρού, που ευνοεί τις εξορμήσεις στην παραλία της Ερμούπολης και όχι μόνο.

Ετικέτες: