Εγκατάσταση πυροσβεστικού εξοπλισμού στη Μύκονο

  • Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2015 - 20:43

Ο Δήμος Μυκόνου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας, σε συνδυασμό με τον υπαρκτό κίνδυνο εκδήλωσης αστικής πυρκαγιάς και λαμβάνοντας υπόψιν την δυσκολία πρόσβασης, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του οικισμού, ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πυροπροστασίας της Χώρας Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Δημάρχου, προχώρησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση είκοσι πέντε (25) πυροσβεστικών φωλεών καθώς και η επιπλέον εγκατάσταση νέων. Η διαδικασία αντικατάστασης – εγκατάστασης έγινε παρουσία οργάνου του Πυροσβεστικού Σώματος και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κας Ειρήνη Γρυπάρη, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Τα συστήματα πυροπροστασίας απαρτίζονται από τα πλέον κατάλληλα και ποιοτικά υλικά. Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν πυροσβεστικοί σωλήνες-λάστιχο μήκους είκοσι (20) μέτρων σε κάθε φωλιά, εξοπλισμένοι με αυλό (ακροφύσιο αλουμινίου, το οποίο ρυθμίζεται να εκχέει το νερό με πίεση σε πολύ μεγάλη απόσταση). Επιπλέον, οι φωλιές κατασκευάστηκαν από υλικό inox, προκειμένου να μην σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Εκτός από τη Χώρα της Μυκόνου τοποθετήθηκε μια πυροσβεστική φωλιά στην Άνω Μερά καθώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ο Δήμος Μυκόνου, έχει συμμετάσχει σε δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της περιφερειακής ενότητας Κυκλάδων στη Σύρο, με θέμα την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση αστικών και δασικών πυρκαγιών.

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους Δημότες μας, να μας ενημερώνουν άμεσα, αν υποπέσει οτιδήποτε στην αντίληψή τους, σε σχέση με εκδήλωση πυρκαγιάς, διότι κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι κρίσιμο.

Ο Δήμος προχωρά σε όλες τις ενέργειες, ώστε να παρέχεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες η απαραίτητη ασφάλεια, διαφυλάσσοντας συγχρόνως υψηλό επίπεδο παροχών στο νησί μας. Επιβεβαιώνει επίσης, πως σε διαρκή ετοιμότητα θα κινείται συνεχώς σε αυτήν την κατεύθυνση για την περαιτέρω ποιοτική ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.