Αρχές Ιουνίου η επίσημη γιορτή για την ολοκλήρωση του έργου στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης

Εγκαίνια ανάπλασης με συναυλία

Στις 3 Ιουνίου του 2016 προγραμματίζονται τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης, με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και ειδικότερα την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης να προτείνει την πραγματοποίηση συναυλίας από το συγκρότημα των KINGS.

Δεδομένης της ολοκλήρωσης του σημαντικού έργου που άλλαξε το “πρόσωπο” της πόλης, ο Δήμος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει γιορτή εγκαινίων, στο πλαίσιο της οποίας, η προαναφερθείσα Επιτροπή με εισήγησή της προς το δημοτικό συμβούλιο επιθυμεί την έγκριση δαπάνης που θα απαιτηθεί για την ομαλή υλοποίηση της συναυλίας.

Δαπάνη για ηχητική κάλυψη συναυλίας

Το θέμα στην ουσία του, τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας, 9 Μαΐου, οπότε και οι αιρετοί κλήθηκαν να εγκρίνουν τη σχετική δαπάνη. Όπως έγινε γνωστό βάσει της εισήγησης, “Η Επιτροπή Πολιτισμού προτείνει με απόφασή της για την ημέρα των εγκαινίων του έργου “Ανάπλαση παράκτιας ζώνης λιμένα Ερμούπολης” ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να πραγματοποιήσει στην παραλία της Ερμούπολης στις 3 Ιουνίου συναυλία με το συγκρότημα των KINGS και γνωμοδοτεί θετικά να καλυφθεί το κόστος για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της συναυλίας έως του ποσού των 1.450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ”.

Αλλαγές και κυκλοφοριακά μέτρα

Προϋπόθεση της πραγματοποίησης της συναυλίας που επιθυμεί η Δημοτική Αρχή για την ημέρα των εγκαινίων, αποτελεί η λήψη αποφάσεων για εφαρμογή κυκλοφοριακών μέτρων, τα οποία και θα αποτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων από το παραλιακό τμήμα. Ειδικότερα, με σχετικό έγγραφό της, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ζήτησε από τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου να προβούν στις σχετικές αποφάσεις για τις οδούς αρμοδιότητάς τους.

Ως εκ τούτου, το μεσημέρι της Δευτέρας οι τοπικοί σύμβουλοι αποφάσισαν θετικά για την προσωρινή μετατροπή των πεζόδρομων Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη σε οδούς διπλής κατεύθυνσης, για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που θα εξέρχονται ή θα μεταβαίνουν από και προς το Νησάκι αντίστοιχα, ενώ σε επόμενη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου θα αποφασίσει σχετικά για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό, από το ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου έως και την πλατεία Κανάρη.

Σημειώνεται πως, οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 19.30 το απόγευμα της 3ης Ιουνίου, έως και τις 00.30 της 4ης Ιουνίου.