Το Animasyros κατηφορίζει Τήνο

Στην καρδιά του καλοκαιριού το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros ξεκινά ήδη να “κατηφορίζει” Κυκλάδες, με πρώτο σταθμό του την Τήνο.

Πριν το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό της Σύρου στα τέλη του Σεπτέμβρη, το αγαπημένο φεστιβάλ μικρών και μεγάλων αποβιβάζεται για πρώτη φορά στα γειτονικά νησιά της Τήνου και της Μυκόνου.

Μοναδικές προβολές και ενδιαφέροντα εργαστήρια θα μυήσουν τους φίλους των δύο νησιών στον μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων.

Συνταξιδιώτης το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η αρχή θα γίνει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, όπου θα παρουσιαστούν προγράμματα προβολών για παιδιά και μεγάλους. Επιπλέον, θα διεξαχθεί εργαστήριο κινουμένων σχεδίων stop motion για παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών, υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού Βρετανού animator και συνεργάτη του Φεστιβάλ Dan Richards. Για τις ανάγκες του εργαστηρίου θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Βάση του εργαστηρίου θ’ αποτελέσουν τα κυκλαδικά ειδώλια, που θα ταξιδέψουν μέσα σε μια μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και θα ζωντανέψουν από τα χέρια των συμμετεχόντων.

Οι εργασίες του πρωινού εργαστηρίου θα διεξαχθούν απογευματινές και βραδινές προβολές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει σε προηγούμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους η επιλογή των καλύτερων ταινιών του animasyros 8.0 (best of). Η επίσκεψη του Αnimasyros στην Τήνο είναι σταθμός του #tour15/16, ενός μεγάλου ταξιδιού ανά την Ελλάδα, με επόμενο σταθμό την Μύκονο.

Αιτήσεις συμμετοχής για το παιδικό εργαστήριο υποβάλλονται στο production@animasyros.gr To animasyros υποστηρίζουν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, οι Δήμοι Συρου – Ερμούπολης, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων και Μυκόνου, η ΚΔΕΠΠΑΜ, η Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Animasyros 9

Με πάνω από 200 ταινίες σε 3 διαγωνιστικά τμήματα (Μεγάλου Μήκους, Διεθνές και Φοιτητικό), ειδικές προβολές ταινιών animation από όλο τον κόσμο, τιμώμενες χώρες την Αυστραλία, την Τουρκία και το Λουξεμβούργο, θεματικό αφιέρωμα στο Θρησκευτικό Συγκρητισμό, όπερα και animation σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές για παιδιά και την επαγγελματική Αγορά (Agora), το animasyros μεγαλώνει κατά μία ημέρα κι επεκτείνεται σε Ποσειδωνία και Άνω Σύρο.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016.