Δυναμική αρχή για τις συναυλίες του προγράμματος "Σύρος Πολιτισμός - Culture 2015"

Κ. Χατζής – Π. Ζήνα: Η γη γύρισε με επίκεντρο τη Σύρο

«Η αγάπη όλα τα υπομένει, η αγάπη όλα τα ελπίζει, δίνει ζωή στην οικουμένη κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει» τραγούδησαν με τις μοναδικές φωνές τους ο Κώστας Χατζής και η Πέγκυ Ζήνα, κάνοντας τη γη να γυρίσει πραγματικά με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» στη Σύρο.

Οι δύο καλλιτέχνες που συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής, ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν μέχρι και το σήμερα, ταξιδεύοντας για σχεδόν τρεις ώρες το κοινό και αποσπώντας το πιο δυνατό του χειροκρότημα.

Η ποιοτική μουσική παράσταση, μέσα από την οποία παρέλασε όλη η μουσική διαδρομή του Κώστα Χατζή αποτελεί την πρώτη μεγάλη συναυλία του φετινού καλοκαιριού, που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων "Σύρος Πολιτισμός 2015".

Με την κιθάρα του, την οποία δεν άφησε ούτε λεπτό από τα χέρια του, το χιούμορ του αλλά και φυσικά το πλούσιο ρεπερτόριό του, ο ακούραστος κ. Χατζής συγκίνησε μικρούς και μεγάλους τόσο με το βάθος της φωνής του, όσο και με τους ανθρώπινους στίχους των τραγουδιών του, που παραμένουν μέχρι και σήμερα επίκαιροι και διαχρονικοί.

Λαμπερή ήταν και η Πέγκυ Ζήνα, η οποία στάθηκε επάξια στο πλευρό του κορυφαίου Έλληνα τραγουδοποιού, ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια, αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά τους δύο ερμηνευτές, οι οποίοι άνοιξαν τον κύκλο των συναυλιών στο νησί της Σύρου, απονέμοντάς τους και από μία ανθοδέσμη.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου και Σταύρος Γουσγουνέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Πρίντεζης και ο συριανός δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής.