Λουκουμοκαλωσόρισμα με δοκιμασία-έκπληξη στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Με κέφι, χαμόγελα και πολύ τρέξιμο εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Σύρο, στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θάνος Φώσκολος καλωσόρισαν τις ομάδες, οι οποίες από σήμερα και μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού στις 20 Φεβρουαρίου θα αναγκαστούν να ζήσουν κάποιες μικρές δοκιμασίες, να λύσουν γρίφους και να αντιμετωπίσουν εξωφρενικές προκλήσεις. Όπως υπογραμμίστηκε, “σημασία δεν έχει το έπαθλο, αλλά να κάνουμε το νησί άνω-κάτω”.

Λίγο πριν την έναρξη του Κυνηγιού, η Επιτροπή παρέδωσε στον -πάντα χαμογελαστό- κ. Φώσκολο το σεντούκι, στο οποίο βρίσκονται οι γρίφοι, οι λύσεις καθώς και η βαθμολογία για κάθε γρίφο. Το κλειδί θα βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, όπου το σεντούκι θα ανοίξει μπροστά σε όλους.

Με την έναρξη του παιχνιδιού, η Επιτροπή επιφύλαξε στις ομάδες μία μεγάλη έκπληξη. Στα δεξιά του πρώτου ορόφου υπήρχαν τοποθετημένα κάποια λουκέτα. Κάθε ομάδα παρέλαβε από ένα κλειδί, το οποίο άνοιγε ένα συγκεκριμένο λουκέτο. Οι τρεις ομάδες που άνοιξαν πρώτες το λουκέτο τους κέρδισαν πέντε βαθμούς. Οι υπόλοιπες πέντε κέρδισαν τρεις βαθμούς και οι υπόλοιπες έναν.

Νικητής αυτής της πρώτης δοκιμασίας αναδείχθηκε η ομάδα “Λουκουμάκια μόνα ψάχνουν”, η οποία άνοιξε το λουκέτο της σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος της ομάδας είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Βρούτσης.