Νησιώτικη βραδιά με «πιάτο» τη φωτισμένη Ερμούπολη

Τα Καμίνια το έκαψαν

Την υπόσχεσή του για ένα καλοκαίρι γεμάτο εκδηλώσεις που θα φέρουν το κοινό της Σύρου πιο κοντά στη γειτονιά τους, που έπειτα από τέσσερα χρόνια αδράνειας, κατάφερε να «ανασυνταχθεί από τις στάχτες της» και να λούσει ολόκληρη την Ερμούπολη με το φως της, τήρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων Σύρου.

Τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι τους αποχαιρέτισαν μαζί τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο με μία μοναδική εκδήλωση που σκόρπισε Αιγαιοπελαγίτικο άρωμα σε όλη την πόλη της Σύρου.

Ζωντανή μουσική, αλλά και χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου αποτέλεσαν τον κορμό της φετινής νησιωτικής βραδιάς, που επί σειρά ετών αποτελούσε μία αγαπημένη συνήθεια κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο αγαπημένος οικισμός της Ερμούπολης με τη μοναδική θέα του φωτισμένου λιμένα της Ερμούπολης πλημμύρισε από κόσμο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την προσπάθεια του Συλλόγου να ξαναφέρει ζωή και χαμόγελα σε μία γειτονιά, όπου η αγάπη και η ομόνοια των κατοίκων της αποτελούν παράδειγμα προς όλους.

Η Νησιώτικη Βραδιά με τη συμμετοχή μουσικών από την Τήνο και τη Σύρο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2016».

Μέλη και εθελοντές του Συλλόγου σκόρπισαν χαμόγελα στους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια, να σύρουν τον χορό αλλά και να απολαύσουν νόστιμους μεζέδες.

«Η αγάπη του κόσμου μας δίνει δύναμη και κουράγιο»

«Βγαίνοντας αληθινοί σε αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε στις αρχές του έτους, φτάσαμε στη λήξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεών μας» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων, Μάκης Τζιράκης. Όπως τόνισε, η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στη βοήθεια όλων των μελών του Συλλόγου, των χορηγών, των φίλων, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, που συνέβαλλε στην καθαριότητα του χώρου και στην παραχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και στην παρουσία πλήθους κόσμου. «Η αγάπη αυτή μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε γιατί μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας του Συλλόγου, έχουμε ανάγκη την υποστήριξη όλων για να συνεχίσουμε με μεράκι και όρεξη τη δράση μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, που άνοιξε τη βραδιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης Ανθή Χαλκιά καθώς και όσους στηρίζουν ένθερμα κάθε προσπάθεια του Συλλόγου.

«Δίνουμε το λόγο μας, ότι θα συνεχίσουμε τη δράση μας, με στόχο να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, αλλά και να αναδείξουμε με όλα τα μέσα τη γειτονιά μας», κατέληξε ο κ. Τζιράκης.

Σημειώνεται ότι τη «Νησιώτικη Βραδιά» πλαισίωσαν μουσικά οι: Γιώργος Βαΐτης (βιολί), Γεωργία Λίτσα (σαντούρι, φωνή), Γιάννης Μιχαήλ (λαούτο), Ελπίδα Γαδ (φωνή), Σιδερής Δαρζέντας (μπουζούκι) και Κώστας Φιλίππου (κιθάρα).