Πρόληψη ατυχημάτων στο Σχολικό Περιβάλλον

Στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας και του νέου θεσμού του Κοινωνικού Σχολείου, διοργανώνεται η δράση με θέμα «Η πρόληψη ατυχημάτων στο Σχολικό Περιβάλλον», στην Πάρο, το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων Πάρου.

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική ημερίδα από τις 16:45 έως τις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», ενώ την επομένη, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε σχολικές μονάδες και παιδικές χαρές.

Στόχος της ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και αλλαγή συμπεριφοράς για την πρόληψη των ατυχημάτων στο σχολικό περιβάλλον .

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους κκ Ιωάννη Στ. Παπαδόπουλο, τέως αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής, υπεύθυνο του τομέα πρόληψης ατυχημάτων του ΕΚΑΒ (1986-2003), Εισηγητή στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Δημήτριο Κρεντήρη, Γενικό Ιατρό, Επιμελητή του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας και Εισηγητή στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες: