Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης (Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλησσά)

Επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης

  • Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2013 - 06:00

Κύριοι,

Είμαι ένας επισκέπτης στο πανέμορφο νησί σας στο οποίο έρχομαι διακοπές επί 14 συνεχή χρόνια.

-Είναι γνωστό πως οι πάντες θέτουν την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών στη χώρα μας με τις μοναδικές ομορφιές και τις τεράστιες δυνατότητες.

-Η αναβάθμιση αυτή συνιστάται στη βελτίωση πάρα πολλών παραγόντων τους οποίας θα πρέπει να γνωρίζετε.

-Το βέβαιο είναι ότι μέσα στο σύνολο των παραγόντων αυτών ο πλέον σοβαρός είναι η Πρόνοια για την ασφάλεια της ζωής των τουριστών αλλά και των μόνιμων κατοίκων κάθε τουριστικής περιοχής.

-Δυστυχώς ο παράγοντας αυτός θεωρείται πολυτέλεια στη χώρα μας.

Αυτό είναι καταφανές από το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στους πνιγμούς, κυρίως παιδιών και γενικά στα ατυχήματα στις παραλίες.

-Πριν 4 χρόνια σας είχα επισημάνει τους κινδύνους από τον ανυπαρξία ναυαγοσώστη στον Γαλησσά, όπως και στις άλλες παραλίες του νησιού.

Είναι μάλιστα θέμα το οποίο κάθε χρόνο τίθεται από τον τοπικό τύπο.

Ακόμη, το άκρως σοβαρό αυτό θέμα δεν έχει λυθεί.

-Θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο να προβάλλεται το επιχείρημα της οικονομικής αδυναμίας, όταν για τόσα άλλα υπάρχουν χρήματα, ενώ δεν υπάρχουν για τη ζωή των ανθρώπων η οποία είναι υπεράνω όλων.

-Το δεύτερο θέμα το οποίο έρχομαι να σας επισημάνω, ενώ από πρώτη όψη φαίνεται επουσιώδες, είναι εξίσου σοβαρό, γιατί έχει άμεση σχέση με κινδύνους ανθρωπίνων ζωών.

-Πρόκειται για μια μικρή μεταλλική σκάλα, η οποία έχει πακτωθεί στο μπετόν της προβλήτας της παραλίας του Γαλησσά, προκειμένου όσοι κολυμπούν να ανεβαίνουν στην προβλήτα κι επίσης να κατεβαίνουν απ’ αυτήν.

-Είναι άκρως επικίνδυνη, γιατί (1) είναι κατασκευασμένη από μεταλλικό σωλήνα, ορθογωνικής διατομής, οπότε καταλήγει σε οκτώ φονικές μεταλλικές αιχμές, όπως φαίνονται στο σκίτσο, (2) η οριζόντια επιφάνεια της προβλήτας (ακριβώς στο σημείο της σκάλας) είναι καλυμμένη από θαλασσινή γλίτσα, όπου είναι εύκολο να γλιστρήσει ο οποιοσδήποτε.

-Να ληφθεί μάλιστα υπ’ όψη ότι στο σημείο αυτό βρίσκονται κυρίως παιδιά κολυμβητές από 10 έως 16 ετών τα οποία παίζουν και σπρώχνονται.

Κατόπιν αυτών, πιστεύω, είναι εύκολο να νοήσετε ότι κινδυνεύουν άμεσα ζωές από αυτή τη κατασκευή.

-Μόνο ένα συνεργείο συνιστάμενο από ανεγκέφαλους και αναίσθητους θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια κατασκευή. Κάθε άλλη κατασκευή σίγουρα θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη.

-Όπως μάλιστα γνωρίζετε υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές σκάλες για πισίνες και μια τέτοια θα έπρεπε να εγκατασταθεί.

-Θέλω να πιστεύω ότι έχετε άγνοια της συγκεκριμένης κατασκευής, αν και αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες σας.

-Κατόπιν αυτών σας καλώ να επιληφθείτε άμεσα του θέματος και να το λύσετε με τον δέοντα τρόπο.

Με εκτίμηση

Νίκος Γιαννακάκος

Διαβάστε ακόμα