Αίτημα διαμόρφωσης χώρου αναψυχής έναντι του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Ζητούνται ήπιες αλλαγές

  • Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2016 - 06:10

Το “πράσινο φως” για την εξέταση υλοποίησης του αιτήματος διαμόρφωσης μικρού χώρου αναψυχής σε δημόσιο τμήμα της οδού Πριάμου έναντι του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης άναψαν τα μέλη της αρμόδιας Δημοτικής Κοινότητας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή τους, ώστε να απολαμβάνουν με ασφάλεια του παιχνίδι τους, τα παιδιά της συγκεκριμένης γειτονιάς.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το αίτημα συμπολίτισσάς μας σχετικά με την ανάγκη πλακόστρωσης κοινόχρηστου χώρου εμβαδού 41 τ.μ. στην οδό Πριάμου, καθώς επίσης και η γνώμη να τοποθετηθεί μία κούνια κι ένα παγκάκι, με σκοπό τη στοιχειώδη διαμόρφωση του εν λόγω τμήματος σε έναν φιλικό χώρο για τα παιδιά που καθημερινά αξιοποιούν εκεί τον ελεύθερο χρόνο τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, το κόστος όλων των επεμβάσεων ανέρχεται σε 850 ευρώ και καθώς πρόσφατα υλοποιήθηκε μία σειρά εργασιών ανάπλασης όπως κατασκευή πεζοδρομίου, λιθοδομές δικτύου ομβρίων και σκυροδέτηση της οδού Πριάμου, τα μέλη προτείνουν μεν την ένταξη του αιτήματος στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 κατόπιν εξέτασής του από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, επισημαίνοντας ωστόσο πως, δεν αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα.

Παρόλα αυτά, οι σύμβουλοι τονίζουν επιπλέον, πως συναινούν στον εξωραϊσμό, την πλακόστρωση και την τοποθέτηση παγκακίου στη συγκεκριμένη γειτονιά, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα, πως είναι ανέφικτη η τοποθέτηση κούνιας, βάσει της ισχύουσας απόφασης για τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ.

Να σημειωθεί πως, σήμερα ο χώρος διαθέτει ένα αυτοσχέδιο ξύλινο παγκάκι και μία αντίστοιχη κούνια που κρέμεται από ένα δέντρο. Τέλος, μία μικρή μπασκέτα έχει στερεωθεί σε πινακίδα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.