Να διασφαλιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Ασυνεπής η ΝΕΛ

Μέχρι η νέα ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας βρει τον βηματισμό της ώστε να δρομολογηθούν τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, τουλάχιστον όσον αφορά στις ακτοπλοϊκές γραμμές, παραμένει θολή η κατάσταση όσον αφορά στην κάλυψη των δρομολογίων στις ενδοκυκλαδικές γραμμές δημοσίου συμφέροντος.

Η ασυνέπεια που έχει επιδείξει η εταιρεία ΝΕΛ, που επανειλημμένως έχει απασχολήσει λόγω των οξυμμένων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην εξυπηρέτηση των νησιωτών, έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια να βρίσκονται ουσιαστικά στον «αέρα».

Την γραμμή που εξυπηρετούσε το πλοίο της ΝΕΛ «Aqua Jewel» έδωσε με απευθείας ανάθεση το υπουργείο στην Hellenic seaways η οποία έβαλε στην γραμμή των δυτικών Κυκλάδων το πλοίο «Άρτεμις».

Η παράταση αυτή όμως λήγει στις 9 Μαρτίου, χωρίς κανείς να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς την συγκεκριμένη ημερομηνία έχει δώσει η εταιρεία ΝΕΛ ως καταλυτική για την περαίωση των εργασιών της στο πλοίο «Aqua Jewel».

Μόνο που ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως όχι μόνο δεν πρόκειται η εταιρεία να είναι συνεπής στην ημερομηνία, αλλά ουδεμία εργασία έχει γίνει στο εν λόγω πλοίο.

Από την άλλη πλευρά χωρίς σύνδεση μεταξύ τους παραμένουν και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΕΛ δεν της επιτρέπουν να είναι συνεπής ούτε προς τα πληρώματα της, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του πλοίου «Aqua Spirit» να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αφού παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από ναυτιλιακές πηγές, η εταιρεία Hellenic seaways, εάν της ζητηθεί από το υπουργείο είναι έτοιμοι να ρίξει στη γραμμή το πλοίο «Απόλλων», το οποίο από Γ΄κατηγορίας το έχει αναβαθμίσει σε Β΄και είναι της δυναμικής του «Άρτεμις».

Σε κάθε περίπτωση πάντως το μόνο που μένει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά και στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια είναι να κηρύξει το υπουργείο έκπτωτη τη ΝΕΛ και σε αυτές τις γραμμές, όπως συνέβη και με τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου.

Ετικέτες: