Έναρξη καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Πόσο σπουδαίο το «όλοι μαζί»

Τα κινούμενα σχέδια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια ποικιλία δραστηριοτήτων εντός της τάξης; Την απάντηση δίνει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης μέσα από μία σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων, τα οποία ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Η πρωτότυπη ιδέα της διοργάνωσης εργαστηρίων χειροτεχνίας με επιμορφωτές μαθητές, γονείς και φίλους του σχολείου, στο πλαίσιο του πρωινού προγράμματος, έτυχε θερμής υποδοχής στο τελευταίο μαθητικό συμβούλιο της περασμένης χρονιάς.

Δημιουργίες μαθητών για τους μαθητές

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, το θέμα κάθε εργαστηρίου θα ήταν ελεύθερο κι ένας από τους στόχους, αρχικά, θα ήταν να εμπλουτιστεί ο συνεταιρισμός του 3ου Δημοτικού με είδη χειροτεχνίας που θα είχαν δημιουργήσει, μέσα στο σχολείο, οι μαθητές για τους μαθητές.

Μέσω των εργαστηρίων, η Διεύθυνση του σχολείου επιδίωκει να υπάρξει μια μεγαλύτερη θεματική στο μάθημα των εικαστικών -εφόσον δεν διδάσκεται από ειδικευμένο εκπαιδευτικό, να μπουν παιδιά και γονείς και σε άλλο ρόλο, αυτόν του επιμορφωτή,  και τέλος να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Φωτογραφία, ζωγραφική και stop motion

Με μεγάλη χαρά κι ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης ξεκινά σε λίγες ημέρες τα τρία πρώτα εργαστήρια (φωτογραφίας, ζωγραφικής και stop motion). Επιμορφώτρια θα είναι η εικαστικός κ. Λιλιάνα, η οποία με τις απίθανες ιδέες της, την ευχάριστη διάθεση και την τεράστια υπομονή της θα θυμίσει σε μικρούς και μεγάλους πόσο σπουδαία είναι η φράση «όλοι μαζί».