Χαιρετισμός Π. Ρήγα για την ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Σύρου - Ερμούπολη

  • Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 4 Σεπ. 2014 - 7:44

Κύριε Δήμαρχε,

Απευθύνομαι αρχικά, ιδιαιτέρως σε εσάς, για να σας επισημάνω κάτι το οποίο ακράδαντα πιστεύω ότι το συμμερίζεστε απόλυτα.

Είστε ένας νέος άνθρωπος, ικανός, με όνειρα, φιλοδοξίες και θέληση για προσφορά. Διαδέχεστε στη θέση του Δημάρχου, έναν άνθρωπο, που 24 χρόνια πριν, σε ηλικία ίσως μικρότερη από εσάς, ανέλαβε σε δύσκολες συνθήκες τις ευθύνες του Δήμου Ερμούπολης τότε. Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του σε έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και μετά από έξι δημαρχιακές θητείες αποχωρεί από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, σήμερα.

Το έργο του Δημάρχου, Γιάννη Δεκαβάλα, αλλά και των συνεργατών του διαχρονικά στην Ερμούπολη, μιλάει μόνο του. Είναι σε μέγεθος και σε σημασία μοναδικό στον ελλαδικό χώρο και αυτό έχει αναγνωρισθεί από όλους τους εκτός νησιού αντικειμενικούς κριτές της πορείας της Ερμούπολης από το 1990 μέχρι σήμερα. Ο Γιάννης Δεκαβάλας από τον οποίο παραλαμβάνετε σήμερα το Δήμο, κύριε Δήμαρχε, αποτελεί για τη σύγχρονη ιστορία της αυτοδιοίκησης της πατρίδας μας, υπόδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, τιμιότητας, εργατικότητας, και αποτελεσματικότητας.

Επιτρέψτε μου λοιπόν, μια ευχή.

Να είναι η θητεία σας το ίδιο επιτυχημένη με αυτή του Γιάννη Δεκαβάλα και οι αρχές και οι αξίες που κυριάρχησαν στη δική του συμπεριφορά να χαρακτηρίζουν και τη δική σας. Αξιοποιείστε το έργο του και το παράδειγμά του. Καλή δύναμη προσωπικά σε εσάς κύριε Δήμαρχε, υγεία και επιτυχία στο έργο σας.

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κυρίες και κύριοι Τοπικοί Σύμβουλοι,

Με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, δεχθείτε σας παρακαλώ τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου για μια δημιουργική θητεία προς όφελος του δήμου και των δημοτών σας.

Η πενταετής διάρκεια της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών δίνει τη δυνατότητα ενός πιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού και προγραμματισμού της δράσης σας.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, σας επιτρέπει τη διαχείριση σημαντικών κοινοτικών πόρων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων στο δήμο σας. Το γεγονός όμως ότι η χώρα μας βιώνει μια πολυετή κρίση η οποία έχει επιδεινώσει σημαντικά το επίπεδο ζωής μεγάλων κοινωνικών ομάδων, βάζει την αυτοδιοίκηση μπροστά σε ιστορικές ευθύνες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται, ως ο θεσμός ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, να αναλάβει δράσεις που αμβλύνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Αλλά, και στον τομέα της τοπικής ανάπτυξης, η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενεργοποίησης του θεσμού της κοινωνικής εργασίας, στήριξης επενδυτικών πρωτοβουλιών που δημιουργούν θέσεις εργασίας και αξιοποιούν με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.

Ελπίζω ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων σας θα επιδιώκετε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και θα ενεργείτε με όρους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας.

Εύχομαι υγεία σε όλους σας, δύναμη και υπομονή και κυρίως αποτελεσματικότητα στο έργο σας. Θα είμαι δίπλα σας σε ότι με χρειαστείτε, αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νησιού.

Φιλικά

Παναγιώτης Ρήγας - Βουλευτής Κυκλάδων

Διαβάστε ακόμα